G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

onsdag 26 januari 2011

Nu ska vi sälja lite...

Kiljan från Valne Gård

Emil från Valne Gård

Här är två av godingarna som kommer att visas upp på Dille den 19:e mars.
Frida och Sara har ett projekt som heter Solhrossa och har ordnat en stor saluhästvisning i ridhuset den dagen. Ett super initiativ tycker vi!
Tänk att få möjligheten att titta på många olika hästar samtidigt på ett och samma ställe när man går i hästköpartankar, så smidigt. Hoppas verkligen att många anmäler sina saluhästar dit och att alla islandshästintresserade pallrar sig dit och tittar. Bra och roliga initiativ till arrangemang tycker jag att vi ska gynna, det är på så sätt intresset för vår häst växer.
Vi kommer att annonsera ut fyra fina hästar varav 3 från egen uppfödning. Alla är i träning nu och visar jättefina egenskaper.
Vill ni veta mer om denna visning gå in på tjejernas hemsida http://www.soluhrossauf.n.nu/

torsdag 20 januari 2011

Vaccinationsdax!


Det är just den här dagen man får det väldigt klart och tydligt, budskapet om att man har för många hästar....
Vår trevlige veterinär Ulf kommer med STORA doktorsväskan och börjar mala sig igenom hästflocken.
Influensavaccin samt botulism på alla hästar, gruncvaccination på 1 åringarna.
Sammanlagt i år blev detta 54 sprutor!
Dessutom har vi hästar på tre olika ställen så det blir en lite rundtur runt Jämtland idag.
Våra avelsston med föl går på lösdrift hemma hos Maarit och Leif i Kallsta. De har det så otroligt bra där, så vi vill inte ta hem dem även om vi har plats. Gamla Thor och Garpur är utlånade ett par månader till familjen Gardmo i Stugun. Där lever de lyxliv, rids lite lagom, pysslas med och får bo på stall med massor av god mat. Förmodar att de inte vill komma hem till sitt ridskoleliv i februari...
Stora vaccinationsdagen innebär också att hästarna får vila ett par dagar. Lite typiskt att det just dessa dagar är strålande sol och -2 grader.
Vaccinationsstunden avslutas i köket med kaffe och kakor samt ifyllande av hästpass. Det är inte helt plättlätt att hålla reda på alla små klisterlappar och vilka sidor som ska fyllas i osv.
De isländska och svenska passen har helt olika system för vaccinationsdelen.
Men nu är det gjort för i år, och vi har ett helt år på oss att spara ihop pengar till nästa vaccinationsfaktura!

torsdag 13 januari 2011

Slut på julefriden


Ja då var julen och alla dess helger över för denna gång.
Skönt tycker jag!
December är för mig den största jobbmånaden på hela året så när julafton kommer och jag är ledig i två dagar så är jag bara helt slut.
Nu har vardagen smugit in i våra liv, skolan har börjat, lugnt på kondiset eftersom alla bantar/har inga pengar och januari bara lunkar på. Gummi har börjat sitt helgresande idag och startar upp säsongen i Falkenberg och Stockholm. Själv hann jag med ett landslagsledarmöte förra veckan och är precis på språng att åka på ett Gneisti styrelsemöte i Västeråsen. Mitt ideella arbete tar mycket tid och kraft så jag håller på och funderar fram och tillbaka på hur jag ska dra ner på detta. Det måste finnas tid till egen fritid också. Träningshästarna börjar rulla in i stallet så smått under denna månad och snart är det fullt där igen. Vi är så glada att vi har Anna, hon är en verklig klippa som både rider och sköter alla hästar, mockar och fixar alltid med glatt humör. Puss på dej!
Själv satte jag igång min ridning i söndags efter 1 och en halv månads uppehåll. Fick världens träningsvärk såklart...
Var tvungen att sätta in en bild tagen från vårt köksfönster. Vi har världens vackraste utsikt! Med lite solnedgång och elva fjälltoppar i bakgrunden så blev det bara så magiskt!