G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

fredag 21 september 2012

Atli, Einar & Gummi

Vilket härligt gäng vi har förmånen att samla tillsammans tre dagar i augusti varje år!
För elfte året i rad har vi haft Gneistis årliga 3-dagars kurs på Wången.
Vi är 24 glada deltagare i blandade åldrar (mestadels kvinnor i sina bästa år...) men även en och annan man vågar sig med.
Det är en "all inclusive" kurs vilket innebär att man åker upptill Wången, stallar in sin häst och checkar in i sitt fina dubbelrum eller stuga.
Sedan blir man omhändertagen i tre dagar.
Det enda man behöver tänka på är att
1. Komma ihåg sin ridtid
2. Komma ihåg sin massagetid
3. Kyla sina öl innan bastun...
Vi rider två pass om dagen, vilket innebär att man har en instruktör varje dag. Efter lunch har en av instruktörerna ridande clinic i ca 45 minuter.
Efter ridpassen som är klara vid 17-tiden, strålar vi samman i bastun och relaxen. En och annan smiter iväg på hel eller halvkroppsmassage.
Middag på wärdshuset och sedan blir det eftersittning med teori/frågestund/roliga berättelser/och en hel del galenskap medan vi smuttar på ett glas vin eller två...
I år var det Kattis och Agneta som hade förberett galenskaperna (inte helt ovanligt).
Det stora temat var först en hyllning till Einar som vann B-flock på Landsmot. Tjejerna hade med sig resväskor fyllda med attribut som skulle kunna hjälpa oss vanliga dödliga att rida lika bra som Einar. Till slut galloperade tjejerna ut på sina käpphästar Kvistur& Kvistur iförda alla sina hjälpmedel.
Vansinnigt roligt!
Efter det kom en fantastisk Gneisti kör som framförde Ridum Ridum omgjord till Jamtska..inte ett öga torrt.
Hela showen avslutades med hurrarop och skumpa till alla.


Agneta och Kattis - hur roliga som helst...

Einar gör tygelövningar med Kattis

Agneta på fina Idumn från Valne Gård

Den här kursen är sommarens absoluta höjdpunkt för mig. Jag som tillbringar stora delar av sommaren med hästaktiviteter men enbart servar andra (make, landslag,ideellt Gneistiarbete  mm) får äntligen en aktivitet som är min! Dessa dagar gör mig glad, peppad och härligt trött på samma gång.
Den bästa kursen ever!! (och tro mig, jag har gått en del...)

torsdag 20 september 2012

Fina Fina Döggvi


Efter två "lyckade" avelsbedömningar denna sommar så fick vår fantastiskt fina hingst den bedömning han förtjänar.
Första bedömningen som jag berättat om tidigare var jättefin, men de disvalificerades på grund av hjärnsläpp...
Skam den som ger sig.
Sparsamt riden pga alla resor denna sommar så badades skönheten ett antal gånger och lastades på släpet för färd mot Sundbyholm och årets sista avelsbedömning.
Han fick samma fina exteriörbedömning som på Wången dvs.8,03
Ridningen gick också bra, men den lille godingen var lite het första dagen och hade för mycket spring i benen.
Dagen efter när den öppna bedömningen gick av stapeln så var häst och ryttare överens om hur benförflyttningen skulle se ut och de höjde både tölt, trav och pass. Poängen för ridbedömningen blev 8,40 och Totalbedömning 8,23
Döggvi är en sådan fantastisk individ, alltid positiv och arbetsvillig. En enorm utstrålning, och en häst som syns i mängden.
Han vikarierar som ridskolehäst när det behövs, och tävlas på högsta nivå när det behövs. Det är väl en riktig gaedingur det!

Nu råkar denna pärla vara till salu, på både gott och ont. Jag hade gärna behållt honom, men han förtjänar att komma till någon som satsar på elit och vill ge honom den tid och träning han behöver.
Jag skulle tycka det vore underbart om han hamnade hos någon duktig ungdom som är intresserad av femgång och stilpass.
Dels för att vi saknar bra 5 gångs ekipage bland ungdomar i Sverige, och dels för att jag vet att de skulle bli så framgångsrika.

Hör gärna av er om ni är intresserade. Han säljs inte till vem som helst. En sådan häst måste man förtjäna...



onsdag 19 september 2012

Long time since....

Japp, plötsligt har det rusat iväg två månader av vårt liv i en sjuhelsikes fart. Det gick så fort att bloggandet hamnade bakom...
I alla fall har det varit två väldigt händelserika månader för oss. Vi har hunnit med Nordiska Mästerskapen, semestervecka med mamma i Gnesta, den klassiska 3-dagars kursen på Wången som var bättre än någonsin, tävlat på Gneisti Open, avelsbedömning i Eskilstuna, diverse kurser för Gummi och en Turkietresa för mig.
Håll i hatten, det gäller att ligga i....
Jag ska försöka att blogga in de mest minnesvärda händelserna under sommaren. Förmodligen kommer bloggarna att komma i lite oordning med det får ni stå ut med...
Efter att mentalt ha vilat upp mig från Islandshästaktiviteter i nästan en månad så kommer längtan smygande tillbaka. Jag vill träffa mina vänner och jag vill rida.
Därför snickrade jag ihop detta i går kväll och hoppas att några nappar.
Hade tänkt göra någon aktivitet tidigare i höst, men Jämtland verkar ha en orgie i ridkurser just nu så jag tror inte att vi vill in och peta i det. Det är roligt att det händer saker, men samtidigt lite olyckligt att allting händer samtidigt...
Vi satsar på jullovet!!

                                                                                 Ett litet avbrott i julhelgen
Tillbringa två härliga dagar i Valne med din eller någon av våra hästar. Ridlektioner, glöggritt, 3-rätters middag, after ride med isländskt tema, massage mm. 28-30 december. Ankomst fredag kväll och avresa söndag eftermiddag.
                                                                     All info kommer inom kort på hemsidan.




En vinterbild mitt i allt eftersommarstök... men bara för att vi ska komma ihåg hur mysigt det kan vara med massor av snö, vindstilla, -5 grader och sol.